CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, July 5, 2011

Jus Monavie


Apakah Itu MonaVie?
Monavie merupakan satu gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon sertagabungan 18 jenis buah-buahan terpilih dan terbaik dunia untuk membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita. Kandungannya telah disahkan oleh pakar-pakar antarabangsa mempunyai unsur-unsur anti-pengoksidaan yang amat tinggi serta nutrient-nutrient berkhasiat yang boleh meransangkan penyembuhan luar biasa serta menyediakan pertahanan badan daripada pelbagai jenis penyakit.

Buah acai berry sendiri terdiri daripada kandungan-kandungan protein, lemak, fiber, vitamin, mineral-mineral dan garam-galian unik dan berkualiti untuk pemulihan SEMULAJADI daripada pelbagai penyakit. Ibu pejabat serta kilang pemprosesan di Utah Amerika Syarikat, Monavie diproses mengikut sistem piawaian GMP yang mementingkan kebersihan, ketulenan serta kepakaran teknologi. Monavie baru diperkenalkan pada 2005 di Amerika Syarikat tetapi telah berkembang dan mendapat pengiktirafan dengan begitu pesat dan pantas di Amerika Syarikat dan Eropah. Rebutlah peluang untuk menjadi pengedar terawal di Asia khususnya di Malaysia.

Badan kita setiap hari terdedah kepada pencemaran udara dan makanan. Setiap kali itulah bahan- bahan pencemaran ini akan terkumpul dalam badan kita sedikit demi sedikit, dan membentuk radikal-radikal bebas yang membentuk pelbagai penyakit dalam badan kita. MonaVie merupakan makanan tambahan yang menghasilkan unsur-unsur anti-oksida yang tinggi yang berupaya melawan, mengurang dan menyahkan radikal-radikal bebas dalam badan kita. Di samping itu, ia membekalkan nutrient-nutrient yang tinggi dan berkualiti yang tidak terdapat dalam makanan tambahan yang lain, untuk memberi dan membekalkan tenaga yang optimun untuk badan kita sepanjang hari.


Terdiri dari gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon serta gabungan ekstraks 18 buah pati buah-buahan terbaik dunia dengan kandungan bermutu vitamin, pyhtonutrients, dietary fiber, trace minerals, complex carbohidrat, amino acid, protein dan omega 3,6,9.KHASIAT JUS MONAVIE

Khasiatnya telah diperakui oleh ramai pakar-pakar pemakanan terkenal dunia serta mendapat liputan-liputan yang meluas terutamanya di Amerika Syarikat dan Eropah.

Kesan-kesan pemulihan semulajadinya telah banyak terbukti dan diperkatakan melalui testimoni-testimoni seluruh dunia dan kini MonaVie mula bertapak di pasaran Asia untuk kita berkongsi bersama akan khasiat dan kehebatannya.

Kajian menunjukkan ramai orang yang mengamalkan jus herba atau makanan tambahan yang lain akan bertukar dan beralih arah kepada jus MonaVie setelah mula meminumnya.

Jus MonaVie membekalkan khasiat-khasiat berikut:

1. Vitamin
2. Phytonutrients
3. Dietary Fiber
4. Trace Mineral
5. Complex Carbohidrat
6. Amino Acid / Protein (menyerupai Profil Telur)
7. Omega 3,6,9 (menyerupai minyak buah kurma)

Ramai yang berjaya sembuh dari pelbagai penyakit kronik mereka setelah meminum Jus Monavie. Berikut adalah antara penyakit yang dapat dibantu dengan Jus Monavie.


MONAVIE ORIGINAL

Monavie Original mengandungi jus Acai Berry yang dicampur 18 jenis buah yang penuh khasiat. Monavie Original boleh diminum oleh semua peringkat umur termasuk kanak-kanak dan perempuan yang mengandung.

Antara khasiat utama MONAVIE Original adalah :

• Merangsang kesihatan secara umum dan panjang umur
• Melindungi badan anda pada tahap sel yang baik
• Melawan kesan kerosakan oksidatif dan penuaan
• Memberikan antioksidan yang efektif dan perlindungan dari radikal bebas
• Menyediakan khasiat nutrisi untuk semua peringkat umur
• Hanya 120 ml Jus MONAVIE Original membekalkan antioksidan yang menyamai lebih kurang 13 hidangan buah-buahan biasa dan sayur-sayuran.
• Sesuai untuk diet yang seimbang

MONAVIE Original sesuai digunakan untuk merawat diabetis, migrain, kanser, sungugut, dan penyakit kulit. Ia boleh diminum oleh semua peringkat umur termasuk kanak-kanak dan perempuan yang mengandung. Ia juga boleh membantu tumbesaran anak-anak


MONAVIE PULSE

Monavie Pulse mengandungi jus Acai Berry yang dicampur 18 jenis buah yang penuh khasiat. Berbanding dengan Monavie Original, ia mempunyai kandungan tambahan iaitu Plant Sterol. Plant Sterol adalah amat bagus untuk memastikan penurunan kadar kolestrol di dalam darah. Ia juga bagus memastikan kesihatan jantung sentiasa berada di tahap optimum

Antara khasiat utama MONAVIE Pulse adalah :

• Menurunkan kadar kolesterol secara semulajadi
• Melindungi jantung dan sistem kardiovaskular
• Membantu mengekalkan level kolesterol yang baik
• Melawan kerosakan oksidatif dan penuaan
• Memberi kesihatan jantung yang sihat dari plant sterols dari tumbuhan, resveratrol dan asid lemak Omega 3
• Diformulakan secara saintifik dengan jantung sebagai sasaran
• Sumber antioksidan yang hebat


MONAVIE Pulse amat baik untuk kesihatan jantung. Ia sesuai digunakan untuk merawat sakit jantung, darah tinggi, kanser, gout, diabetis, dan strok. Ia boleh diminum oleh semua peringkat umur.


RAMUAN MONAVIE

MonaVie merupakan suatu Jus gabungan 19 jenis buah-buahan yang paling berkhasiat di dunia yang membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita. Jus ini mendapat sambutan hangat di seluruh dunia. Ia telah membuktikan bahawa gabungan jus tersebut boleh membekalkan khasiat yang optimum untuk keperluan badan kita.

MonaVie membekalkan khasiat-khasiat berikut:

-Vitamin
-Phytonutrients
-Dietary fiber
-Trace Mineral
-Complex carbohidrat
-Amino Acid/ protein (menyerupai Profil Telur)
-Omega 3,6,9 (menyerupai minyak buah kurma)


1. ACAI (Asai)
-Membantu dan merangsang Sistem Imun dan Metabolisma
-Membantu menghalang pembekuan darah
-Menjaga kolestrol yang baik dan mencegah penyakit jantung
-Membantu mengurangkan berat badan/melawan Obesiti
-Membaiki sistem penghadaman
-Mengurangkan rasa sakit dan ketidakselesaan
-Memperbaiki penglihatan
-Menggalakkan tidur yang lena dan sihat
-Meningkatkan tenaga dan stamina
-Membina otot
-Mencegah dan merawat Alzheimer
-Mengandungi anti alergi
-Menurunkan tekanan darah
-Menggalakkan kitaran yang lebih baik
-Anti-penuaan dan radang
-Membaiki fungsi seks
-Membaiki penumpuan minda
-Amino acid/protein & menyerupai profil telur
-Anti oksidan yang tinggi dan berkesan
-Melawan radikal bebas
-Kaya dengan vitamin, mineral,fitonutrient dan lain

2. BUAH ANGGUR PUTIH
-Buah anggur yang beraneka jenis warna memberi spektrum perlindungan anti- Pengoksidaan
-Komponen jus buah anggur dilaporkan boleh mengurangkan risiko terhadap kanser, strok, sakit jantung dan kehilangan daya ingatan.

3. BUAH ANGGUR UNGU
Buah anggur ungu mengandungi Resveratrol, sejenis agen Anti-Pengoksidaan yang menentang kanser dengan berkesan. Jus buah Anggur memberi kebaikan seperti berikut:
-Anti Penuaan
-Anti-inflamasi
-Kelenturan Arteri
-Kesihatan sistem Jantung
-Pencegahan kanser Prostat
-Anti Bakteria/Virus
-Anti Pengoksidaan
-Kesihatan otak, kulit & Mata
-Kesihatan gastrik

4. BUAH PRUN
Buah Prun merupakan buah plum yang dikeringkan, ia kaya dengan minerals dan polyphenol, mempunyai nilai ORAC yang amat tinggi. Proses pengeringan sebenarnya meningkatkan daya Anti-Pengoksidaan lebih daripada 6 kali ganda. Buah Prun mempunyai daya pemulihan seperti:

-Menentang jangkitan
-Penyakit sistem Jantung
-Pengurangan kolestrol
-Kencing Manis
-Pencegahan kehilangan daya ingatan dan penyakit Alzheimer
-Penyakit Diverticular
-Pengurangan risiko tanggungan estrogen kanser
-Merangsang kepadatan tulang
-Kesihatan hati
-Pembersihan usus perut


5.CAMU CAMU BERRY
Buah Camu Camu Berry merupakan sumber Vitamin C semulajadi yang paling kaya di dunia ini. Kandungannya dinilai sebanyak 30-60 kali lebih tinggi untuk memperkuat sistem daya tahanan dan memperbaiki tisu penghubung. Ia didokumenkan mempunyai daya keupayaan sebagai Astringent, Anti-Pengoksidaan dan Emollient terhadap:

-Jangkitan virus
-Selsema
-Kemunduran Macular
-Masalah Gusi

6.BUAH KIWI
Buah kiwi kaya dengan phytonutrients serta pelbagai Vitamin dan mineral. Ia terkenal sebagai alternatif kepada aspirin untuk mencairkan darah demi perlindungan kesihatan sistem jantung. Kanak-kanak yang mengambil buah Kiwi didapati kurang dipengaruhi oleh masalah kesihatan berkaitan dengan sistem pernafasan termasuk berdehit, pernafasan pendek dan batuk malam. Buah kiwi biasa digunakan untuk:

-Melindungi DNA daripada radikal bebas
-Pengawalan tahap gula dalam darah
-Mengurangkan triclycerides dalam darah
-Pencegah kanser kolon/kanser kulit/prostate
-Pengawalan kolestrol
-Menyingkirkan toksin kolon

7. BUAH GOJI BERRY/WOLFBERRY
Selama beribu-ribu tahun di negeri China, ia dikenali senagai "Herba Panjang Umur". Ia membekalkan Anti-Pengoksidaan dan polysacharides, serta menunjukkan peningkatan aktiviti sistem daya tahanan. Sejarah Sains telah membuktikan GojiBerry/ Wolfberry boleh mencegah:

-Keletihan kronik
-Penyakit kulit
-Sakit kepala
-Sakit sendi-sendi/sengal-sengal tulang
-Kencing Manis
-Kerosakan DNA
-Kanser
-Masalah Fungsi Seksual
-Masalah Pengaliran saluran darah
-Insomnia (sukar tidur)

8. BUAH BLUEBERRY
Buah Blueberry merupakan penjana Anti Pengoksidaan yang berkesan. Perubatan tradisional memberitahu kita bahawa Bluberry mempunyai sejarah yang lama dalam penggunaan untuk:

-Anti Penuaan
-Kencing Manis
-Keletihan Mata
-Menentang kanser serviks/payudara
-Perlindungan sistem Jantung
-Peningkatan Selera makan
-Peningkatan daya ingatan
-Menyokong saluran darah
-Jangkitan saluran air kencing
-Pengurangan kolestrol

9.BUAH DELIMA
Jus buah delima mengandungi Anti-Pengoksidaan yang lebih daripada teh hijau,jus blueberry, jus cranberry atau jus oren. Ia amat berkesan untuk membersihkan plak dari dinding dalaman arteri. Ia telah digunakan dalam bidang perubatan selama beribu-ribu tahun untuk:

-Strok
-kencing manis
-menentang bakteria & jangkitan kulat
-gangguan tekanan Darah
-Pelbagai Jenis Masalah Usus
-Pencegahan pembekuan darah
-Pencegahan serangan sakit jantung

10. BUAH BILBERRY
Buah Bilberry mempunyai hubungan rapat dengan Blueberry dan ia terkenal dengan daya memperkuatkan kapilari-kapilari mata. Buah Bilberry melambatkan proses kemunduran macular berkaitan dengan usia, rabun malam dan gangguan mata yang berkaitan dengan diabetes. Buah bilberry mempunyai daya penyembuhan dan kesan pemulihan untuk:
-Batu Pundi
-Menentang inflamasi
-Glaukoma (penyakit mata dan beransur-ansur buta)
-Memperkuatkan kapilari
-Tekanan darah tinggi
-Pembentukan kolagen
-Sendi Menjadi Bengkak
-Ketiadaan haid secara abnormal
-Pencegahan/rawatan artritis reumatik

11. BUAH LAICI
Buah laici berasal dari hutan cuaca panas di China Selatan dan juga di Vietnam. Ia telah dipelihara lebih dpd seribu tahun. Ia merupakan buah hutan yang digemari oleh orang ramai di negara-negara asia. Dengan 100gm isinya, terdapat 72mg Vitamin C. Oleh itu, ia merupakan sumber vitamin C utama, termasuklah potassium dan pelbagai nutrient lain. Mengambil laici setiap hari kemungkinan dapat membantu meburangkan risiko kanser dan pelbagai penyakit lain.

12. BUAH PEAR
Pada zaman silam, Buah Pear Nashi hanya disajikan kepada golongan kaya dan bangsawan Cina. Buah Pear Nashi ditanam dan dimakan dari abad ke abad. Asal-usulnya tidak dapat dikaji lagi. Ia dianggarkan telah muncul sekurang-kurangnya 3,000 tahun lalu di negeri China. Buah Pear Nashi merupakan sumber diet fiber yang utama, ia juga mempunyai kandungan potassium dan pelbagai mineral utama. Ia mengandungi kira-kira 10% USRDA untuk Vitamin C, dan sari folate yang menjadikan kumpulan Vitamin B kompleks. Vitamin-vitamin tersebut adalh penting untuk aktiviti metabolisme dan penghasilan sel-sel darah merah.

13. BUAH CRANBERRY
Buah Cranberry kaya dengan phytonutrients & pranthocyanidis (PAC's). Berdasarkan sejarah, CRANBERRY telah digunakan untuk:
-menyokong kesihatan gusi
-Gangguan pundi hempedu dan hati
-Prostatis (radang pada prostate)
-Antibiotik (E.Coli, H Pylori)
-Anoreksia (wanita hilang nafsu makan kerana takut gemuk)
-Kesihatan saluran Air kencing
-Masalah penghadaman makanan
-Masalah penyakit darah
-pencegahan kanser prostate


14. BUAH ACEROLA CHERRY
Buah Acerola Cherry tumbuh dengan suburnya pada tanah berpasir di kawasan tropika. Ia merupakan Anti-Pengoksidaan kuat, kaya dengan Vitamin dan Mineral. Terdapat lebih daripada 150 unsur-unsur nutrient telah dikenalpasti dalam buah Acerola Cherry. Ia dilaporkan mempunyai daya anti-fungus yang kuatdan keupayaan untuk merendahkan tahap kolestrol. Ia telah dibuktikan boleh menentang proses penuaan sel-sel membantu menghidratkan kulit dan mempergiat fungsi kapilari. Penduduk Asli telah lama menggunakan Acerola untuk:

-Merawat DEMAM
-Astringent
-Turbecolosis
-Hati, Perangsang sistem buah pinggang
-Kencing Manis
-Memulihkan luka
-Radang (inflammation)
-Fungsi Jantung yang sihat
-Penyakit Reumatik (Rheumatisme)
-Bantuan berkhasiat untuk Anemia

15. BUAH PEAR
Penanaman Buah Pear telah dikesan sejak 3,000 tahun di Asia Barat. Ia merupakan pemakanan luar Biasa di Istana Perancis,Louis XIV dan pernah dikenali sebagai "hadiah dari Alam" oleh Homer di epik beliau, Odyssey. Buah Pear kaya dengan perisa, fiber potassium, polyhenols, Vitamin C & copper. Levulose yang merupakan gula semulajadi paling manis terdapat di buah PEAR jika dibandinkan dengan buah-buahan lain. Buah Pear dikaitkan dengan:

-Anti infeksi/jangkitan
-Pembersihan kolon
-Mengawal tahap gula dalam darah
-Anti Radang
-Meningkatkan metabolisme
-Memperbaiki tisu-tisu badan
-Merendahkan tahap kolestrol
-mengekalkan kesihatan Jantung

16. BUAH ARONIA
Jus Aronia mengandungi tahap anthocyanins & Flavonoids yang tinggi, lima hingga sepuluh kali ganda daripada jus Cranberry. Nutrient mengandungi manfaat seperti Anti Pengoksidaan, polyphenols, mineral dan mengandungi mineral trace yang penting. Ia telah digunakan sebagai pemakanan antibiotik. Ia juga dilaporkan baik untuk menentang inflamasi/radang, diabetes dan masalah pengaliran darah. Ia mengandungi 10 kali ganda kandungan asid quinic buah Cranberry, yang menjadikannya buah yang sesuai untuk menentang infeksi/jangkitan saluran air kencing.


17. BUAH PASSION
Buah Passion kaya dengan pelbagai vitamin, mineral dan fiber, termasuk kalsium, magnesium, fosforus, kalium, sodium dand sulfur dan juga Vitamin B. Legenda Buah Passion bermula semenjak 2,000 tahun yang lepas. Pada masa kini, kajian perubatan moden telah menggunanya untuk menggalakkan tidur yang sihat, menyenangkan kegelisahan dan berkesan terhadap budak yang keterlaluan aktif. Kebaikan lain termasuk:
-Asma
-Diuretik ringan
-Infeksi saluran air kencing
-Mempergiatkan kesihatan jantung

18. PISANG
Pisang merupakan HANYA satu-satu buah yang bukan dari jenis pokok atau belukar tetapi dari jenis tanaman besar yang merupakan jenis herba besar dan berkaitan dengan jenis tumbuhan lily & keluarga orkid. Pisang dengan fiber, magnesium, Vitamin B6, juga terkenal dengan kandungan potassium dan essential serotonin dan norepinephrine dalam pisang membantu mereka yang menghidapi tekanan psikologi.
Buah Pisang dikaitkan baik untuk :

-Tidak tidur lena
-Penghasilan Kolagen
-mengelakkan penyakit jantung dan kanser
-mengawal tekanan darah
-mempertingkatkan tenaga
-melegakan cirit-birit dan sembelit

19. BUAH APRIKOT
Buah Aprikot kaya dengan pelbagai agen-agen Anti-Pengoksidaan, fiber boleh larut, beta-carotene, magnesium, zat besi, fosforus, kalium dan Vitamin C. Ia termasuk salicylate semulajadi, ramuan utama dan aspirin. Nutrien yang terkandung dalam buah Aprikot adalah terkenal untuk mengelakkan:
-Strok
-kanser
-ketidakseimbangan tekanan darah
-kemunduran Macular
-Katarak
-Penyakit Prostate
-penyakit Jantung


TESTIMONIAL PENGGUNA MONAVIE0 comments: